lauantai 4. marraskuuta 2017

2X RAVINTOLAVINKKI PIETARIIN

004 005 Yaposha, Bolshaya Konyushennaya 10

Sushin ystävät huomio! Yaposhassa söimme paikan päällä herkulliset ja ennen kaikkea tuoreet sushit ja haimme vielä viimeisenä iltana samanlaisen satsin mukaan. Tämä ravintola on mielestäni löytö! Ravintolan tarjonta oli hämmentävä, koska tarjolla oli myös muun muassa burgereita, salaatteja, drinkkejä ja jälkiruokia. Mielestäni ravintola erottuu laajalla valikoimallaan kuitenkin edukseen! Kuvia katsellessa nousee vähintäänkin vesi kielelle, huhhuh! Tripadvisorissa lisää arvosteluja täällä.

Baraka, Bolshaya Konyushennaya 2

Tämä marokkolainen kasvisruokaravintola oli todellinen yllättäjä, kerrassaan uniikki! Ravintola sijaitsee katutason alapuolella ja sen sisäänkäyntiin ei välttämättä kiinnitä helposti huomiota, mutta onneksi ystävämme suositteli paikkaa ja niin päädyimme sisään. Tunnelma oli täysin kohdillaan, musiikki ja tuoksut olivat miellyttäviä sekä valaistus oli rauhallisen mystikäs. Sisustus ja ruoka olivat kerrassaan uskomattomia ja kokemus oli todella ihana. Pietarissa ravintoloiden hintataso on usein huokeampi Suomeen verrattuna ja siksi maisteltavaksi tuli tilattua sitä sun tätä. Tripadvisorin arvosteluja täällä.208 2 161 218 2 217 2 Nämä kaksi huippumestaa sijaitsevat sattumoisin saman kadun varrella! Molemmat ravintolat sopivat mielestäni vaativammallekin ruokailijalle ja molemmista sai helposti lisätietoa ruoasta. Englannin osaaminen on yleisesti Venäjällä todella heikkoa, mutta ainakin Barakan ('Varaka') tarjoilija osasi hyvin neuvoa ja kertoa lisää ruokalajeista. Suosittelen ehdottomasti!

Kävimme syömässä myös gruusialaisessa ravintolassa. Jos pääset käymään georgialaisen ruoan ravintolassa, suosittelen tilaamaan hatsapuria (jogurtti -tai hapankermapohjainen suolainen juustotäytteinen piiras/täytetty leipä) tai vaikkapa gruusialaisen juustolautasen (vahvoja, suolaisia juustoja), kalaa tai chashushulia (lihapata). Venäjä on täynnä makuja!

Löytyykö teidän joukostanne kulinaristeja? Onko teillä jakaa näiden ravintoloiden lisäksi joitakin muita ravintolavinkkejä Pietariin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti