perjantai 9. joulukuuta 2016

KANTARELLIRISOTTO & ITSETEHDYT FALAFELIT

022 057 026 059 023
1 tlk kikherneitä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1,5 dl tuoretta/kuivattua persiljaa
1 kananmuna
1 dl korppujauhoja
1 rkl sitruunanmehua
0,5 tl juustokuminaa
3/4 tl suolaa
1 rkl makeaa chilikastiketta

Ohje: Valuta kikherneet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimen ja sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta noin 30-35 pyörykkää.  Kuumenna öljy pannulla ja paista pyörykät miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia välillä käännellen. Pyörykät voi heittää myös välissä uuniin, jotteivat ne pääse jäähtymään!

Valmista risottoriisi ja mausta (haluamallasi tavalla)! Meidän risotossa oli tällä kertaa noin 2dl pakastettuja kantarelleja sekä 1 sipuli Kuullota kattilan pohjalla sipulit, kantarellit ja riisit ja lisää vesi pienissä erissä. Noudata risottoriisipakkauksessa olevia ohjeita muilta osin. Tarjoile esimerkiksi rucolan tai basilikalehtien kanssa ja purista päälle tuoretta sitruunamehua, nauti

2 kommenttia: