maanantai 28. syyskuuta 2015

syksyinen kasvispata

007 Syksyinen kasvispata viileiden syysiltojen lämmikkeeksi, toimii! En ole rupeamassa kasvissyöjäksi, mutta kasvisruoka koukuttaa koko ajan lisää. Kasvisruoka voi olla oikeasti _todella_ herkullista! Mulla on jo monia hyviä kasvisreseptejä tallessa ja meillä onkin vähennetty lihan käyttöä hurjasti. Suosittelen suunnittelemaan viikon tai kuukauden ruokamenot niin, että mukaan sovittaisi myös kasvisruokaa. Olisiko teillä toiveita muille kasvisresepteille? Ainakin yksi hyvä olisi mielessä. 015 Syksyinen kasvispata
n. 6 annosta

4 porkkanaa
1 munakoiso
1 kesäkurpitsa
1 punasipuli
4 valkosipulin kynttä
1 suippopaprika
2rkl oliiviöljyä
1tlk (500g) tomaattimurskaa/paseerattua tomaattia
1 dl ketsuppia/tomaattisosetta
1dl punaviiniä
2 laakerinlehteä
2 rkl tummaa siirappia
1 kanelitanko
mustapippuria
suolaa
basilikaa
fetaa

Ohje: Laita kaikki kasvikset isoina lohkoina uuninkestävään vuokaan. Lisää öljyä, suolaa sekä pippuria ja sekoita. Paista 225 asteessa uunissa, kunnes kasvikset saavat hieman väriä (noin puoli tuntia). Ota pois uunista odottamaan kastikkeen valmistumista. Laita erilliseen kattilaan paseerattu tomaatti, tomaattisose, punaviini, laakerinlehdet, siirappi, kanelitanko ja hieman suolaa ja pippuria. Kiehauta muutama minuutti ja maista. Kaada kastike uunivuokaan kasvisten päälle. Hauduta uunissa 175 asteessa noin 40 minuuttia. Koristele halutessasi basilikalla ja fetalla. Kannattaa tarjoilla basmatiriisin kanssa. 022 Suosittelen kokeilemaan!

4 kommenttia:

  1. Kuulostaapa ja näyttääpä herkulliselta, ihanan syksyisen värinen ateria. :) Kuvat on tosi hienot ja ruokapostauksia toivoisin lisää, kasvisruokareseptit menee kokeiluun aika varmasti kun kasvissyöjä olen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei mahtavaa kuulla! <3 Lähiaikoina siis lisää kasvisreseptiä tiedossa. :-)

      Poista
  2. Nam näyttää ihan superhyvältä! Pakko kyllä ottaa tää resepti talteen :3 kaipailinkin juuri jotain uusia kivoja reseptejä joten kiitos sulle tästä ^^!

    fashionsituation.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. suosittelen kyllä kokeilemaan! tässä on vähän erikoisempia mausteita kuin mitä yleensä tulee käytettyä. Aito kanelitanko ja punaviini varsinkin viimeistelevät maun <3

      Poista