sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

porkkanaterriini

IMG_1110 IMG_1122 IMG_1117 Moikka! Viime postauksessa lupailemani porkkanaterriinin ohje on tässä! Alkuperäisen ohjeen löydät täältä. Tuttuun tapaan tosin sovelsin ohjetta hieman, heh. Me ollaan äidin kanssa lähiaikoina kokkailtu paljon kasvisruokia ja huomattu, että kasvisruokakin on tosi maistuvaa! En edes muista milloin olisin viimeksi syönyt jauhelihaa, hups! Jaoimme porkkanaterriiniseoksen kahteen hieman isompaan vuokaan, annoksista tulikin melko suuret ja täyttävät. Kun terriinin halkaisi kahtia, paljastui kaunis parsakaalin kukinto. Todella helppo ja nopea arkiruoka, jota suosittelen kokeilemaan. :) Hyvää pääsiäistä!


Porkkanaterriini
3-4 porkkanaa karkeana raasteena
purjoa (halutessasi, itse en käyttänyt)
oliiviöljyä
valko- tai mustapippuria
2/4 parsakaalin kukintoa
suolaa, makeaa chilikastiketta, yms.. mausteita
1/2 prk raejuustoa (n. 1dl)
2 kananmunaa
öljyä voiteluun
Ohje: Kuumenna öljy pannulla. Lisää porkkana- ja purjosilppu. Kuullota pari minuuttia ja mausta. Kiehauta parsakaalin kukinnot suolalla maustetussa vedessä. Sekoita munat sekä raejuusto sekaisin haarukalla. Lisää porkkana-purjoseos joukkoon. Maista ja lisää mausteita tarvittaessa. Voitele 4 pientä uuninkestävää vuokaa. (minun tapauksessani kaksi isompaa). Muffinssipelti kävisi varmasti myös ihan hyvin. Laita porkkaseosta vuokien pohjalle. Laita parsakaalin kukinto vuoan keskelle pystyyn ja täytä loppu vuoka seoksella. Paista uunissa 160 asteessa noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti