perjantai 22. elokuuta 2014

itsetehty mysli

IMG_7937 IMG_7958 IMG_7975 Olen muutaman kerran tehnyt kotitekoista mysliä. Itsetehty on niin paljon paremman & aidomman makuista, sekä ainakin tietää mitä se sisältää! Kuivatut hedelmät olen tuonut Madeiralta ja erilaisia siemeniä sekä pähkinöitä meillä yleensä löytyy aina kaapista. Jonkun aikaa etsittyäni löysin parhaimmalta kuulostavan ohjeen ja tein sen mukaan. Ohjeita tosin oli lähes joka lähtöön, mutta ainahan niitä voi itse soveltaa. Itse käytin The Good Morning blogin ohjetta, jota muokkasin itselleni sopivaksi. Laitan oman versioni ohjeesta jakoon :) VINKKI: huomaa, että kuivatut hedelmät lisätään seokseen vasta paistamisen jälkeen!


5dl kaurahiutaleita
5dl ruishiutaleita
2dl siemeniä (esim. kurpitsan, pinjan, seesamin, auringonkukan- tai pellavansiemeniä)
3dl pähkinöitä (esim. saksanpähkinät, pekaanipähkinät, mantelit, cashewt...)
kuivattuja hedelmiä/marjoja (Käytin mm. papaijaa, aloe veraa, melonia, karpaloa, mansikoita tms!)
1/2 dl oliiviöljyä
3 rkl hunajaa TAi esim. fariinisokeria, itse käytin sitä.
kanelia
ripaus suolaa
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuumenna pannulla oliiviöljy ja hunaja yhtenäiseksi seokseksi (ei pakollinen, jos et halua käyttää hunajaa!)
2. Sekoita kulhossa hiutaleet, pähkinät ja siemenet. Sekoita öljy/hunajaseos mysliin ja levitä mysli pellille.
3. Paista noin 15 minuuttia. Voit käännellä mysliä välillä. Suosittelen vahtimaan mysliä, etteivät pähkinät tai muut ainekset ala tummua liikaa.
4. Anna myslin hieman jäähtyä ja lisää kuivatut hedelmät.  Itse nautin myslini turkkilaisen jogurtin kanssa. Välillä koristan herkullista annosta vielä joillain tuoreilla hedelmillä tai marjoilla. Niin helppoa ja hyvää & kotitekoista♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti