perjantai 20. kesäkuuta 2014

Funchal part 6

MadeiraCollage Madeira, Funchal 2014 + ostokset 1507 MadeiraCollage2 Madeira, Funchal 2014 + ostokset 1582 MadeiraCollage3 Madeira, Funchal 2014 + ostokset 1593 Madeira, Funchal 2014 + ostokset 1603 Madeira, Funchal 2014 + ostokset 1565 Madeira, Funchal 2014 + ostokset 1569 Day 6. Lauantaina aamulla lähdimme mercado dos lavradoresiin, eli kauppahalliin. Lauantaisin kauppiaita tulvii myymään tuotteitaan ympäri saarta. Ostimme kotiin vietäväksi mm. mausteita, sipuleita, kuivattuja hedelmiä ja madeirakakkua. Lähdimme käymään vielä muutamissa kaupoissa, joihin oli jäänyt mieltä askarruttavia vaatteita. Tulimme pian kuitenkin hotellin kattoaltaalle nauttimaan aurinkoisesta säästä. Migreeni kumminkin päätti iskeä ennen puoltapäivää, joten piti lähteä huoneeseen lepäilemään. Kun migreeni oli mennyt ohi söin hieman hotellihuoneeseen ostettua leipää ja hedelmiä. Menimme takaisin altaalle, koska emme halunneet heittää harvoja aurinkoisen kuumia päiviä hukkaan! Illemmalla lähdimme syömään kunnon ruokaa ja päädyimme ravintolaa O Jangoon. Matkan aikana en ollut vielä kokeillut espetadaa, eli tyypillistä madeiralaista lihavarrasta, joten nyt oli sen vuoro. Liha tarjoillaan vartaassa ja lisukkeena tarjoillaan höyrytettyjä kasviksia, kuten kesäkurpitsaa ja porkkanaa. Myös espetadan kanssa tarjoillaan uppopaistettuja maissipuurokuutioita, eli milhoja. Lomamme Madeiralla osui tosi hyvään aikaan, sillä kesäkuussa Madeiralla ja Portugalissa käynnistyy vaikka minkälaisia festivaaleja ja juhlia. Joka lauantai kesäkuussa Funchalin satamassa järjestetään Atlanttipäivän kunniaksi ilotulitus ja musiikkia. Paikalla oli myös pieni orkesteri :)

2 kommenttia:

  1. Ihanan tunnelmallisia kuvia :) Matkakuume kasvaa kun katselee näitä.. Onneksi omakin reissu on vielä tälle kesälle tulossa. Täytyy varmaan laittaa Madeirakin harkintaan matkakohteeksi jossain vaiheessa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos :-) tekisi kyllä itsekin jo uudestaan päästä jonnekin lämpimään, tai vaikka kaupunkilomalle! Hyvää matkaa sulle & suosittelen Madeiraa lämpimästi <3

    VastaaPoista